Posted by : admin Sunday, March 31, 2013

Het Arresthuis merupakan sebuah bekas penjara lama yang terletak di Belanda dan berfungsi menempatkan banduan dari tahun 1863 hingga 2007. Penjara yang menempatkan sebanyak 150 buah sel ini telah direnovasi menjadi hotel mewah yang dilengkapi 36 bilik mewah dan 7 suites, termasuk 4 suites istimewa yang diberi nama The Director, The Jailer, The Lawyer dan The Judge, yang setiap satunya dilengkapi dengan perabot dan perhiasan mewah.

Manakala di bahagian tingkat bawahnya pula terdapat beberapa kemudahan lain seperti bar, Restaurant Damianz, sauna, gym, beranda yang dihiasi dengan pokok zaitun dan juga taman herba organik. Apabila melihat gambar-gambar di bawah, struktur penjara itu masih kelihatan cuma bahagian kemasan dan perabot dalaman sudah ditukar dan diperbaharui untuk menampakkan ciri-ciri sebuah hotel mewah.

Bagi mereka yang ingin merasai pengalaman menginap di hotel berbeza daripada hotel-hotel konvensional sedia ada, hotel penjara ini mungkin menawarkan sesuatu yang bernilai.Sumber dari Amuzing Planet

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Powered by Blogger.

- Copyright © Berita Hangat dan Sensasi Terbaru -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -