Posted by : admin Monday, November 7, 2016

LEMBAGA PELABUHAN KLANG mempelawa calon-calon warganegara Malaysia yang berdedikasi, bermotivasi tinggi, bertanggungjawab terhadap tugas dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:-Jawatan:


1. PEGAWAI LAUT AL41


Syarat Lantikan:

1. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) (i) ijazah sarjana muda dalam bidang pengurusan maritim yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,429.00); atau

(ii) ijazah sarjana muda dalam bidang nautical studies yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,531.88); atau

(iii) ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan laut yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,531.88); atau

(iv) ijazah dalam bidang arkitek laut yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tempatan atau kelayakan yang diiktiraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,739.43); atau

(v) Chief Mate of 3000 GT or more Unlimited Trade Voyages yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,739.43); atau

(vi) Second Engineer Officer of 3000 kW or more Unlimited Trade Voyages yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 (Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM2,739.43); atau

(vii) Master of 3000 GT or more Unlimited Trade Voyages yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred AL41:RM3,154.55); atau

(viii) Chief Engineer Officer of 3000 kW or more Unlimited Trade Voyages yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred AL41: RM3,154.55).

DAN (b) Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Deskripsi Tugas:

Bertanggungjawab memantau dan memastikan keselamatan pelayaran di dalam had
Pelabuhan Klang.


Cara Memohon:

Borang permohonan jawatan kosong boleh diperolehi dari Jabatan Sumber Manusia, Lembaga Pelabuhan Kelang atau dimuat turun melalui laman web LPK di www.pka.gov.my.

Permohonan hendaklah disertakan dengan salinan Ijazah, Diploma, Sijil-sijil Persekolahan, Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran dan lain-lain kelayakan yang berkaitan.

Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:

 Pengurus Besar
Lembaga Pelabuhan Kelang,
Beg Berkunci 202, Jalan Pelabuhan Utara,
42005 Pelabuhan Klang.
[u.p. Pengurus Kanan (Sumber Manusia)].


Sila catitkan nama jawatan yang dipohon di tepi atas kiri sampul surat permohonan.

Permohonan daripada pegawai/kakitangan yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan Berkanun hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing berserta dengan salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan
terkini,

Penyata Perkhidmatan dan Penyata Cuti yang dikemaskini.

Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa jawapan dalam tempoh 6 bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.Tarikh Tutup : 21 November 2016
Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Backgroud

Malaysia's Principal Port

Port Klang is situated on the west coast of Peninsular Malaysia, about 40 km from the capital city, Kuala Lumpur. Its proximity to the greater Klang Valley - the commercial and industrial hub of the country as well as the country's most populous region ensures that the port plays a pivotal role in the economic development of the country. Based on a Government directive in 1993, Port Klang is currently being developed as the National Load Centre and eventually a hub for the region.
With a number of load centring and hubbing strategies pursued since 1993, the facilities and services in Port Klang are now synonymous to those of World class ports. The port has trade connections with over 120 countries and dealings with more than 500 ports around the world. Its ideal geographical location makes it the first port of call for ships on the eastbound leg and the last port of call on the westbound leg of the Far East-Europe trade route.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Powered by Blogger.

- Copyright © Berita Hangat dan Sensasi Terbaru -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -